Kinderdiëtist in Veenendaal

Goed eten is enorm belangrijk voor de gezondheid van je kind. Wat goed eten is kan voor iedereen verschillen. Er bestaan natuurlijk een aantal algemene richtlijnen zoals genoeg groente en fruit, zo veel mogelijk vers eten en zo gevarieerd mogelijk eten, maar een ideaal eetpatroon ziet er voor ieder kind toch net weer anders uit. Als jouw kind moeite heeft met eten of bepaalde intoleranties heeft of allergieën, kan het een goed idee zijn om een afspraak te maken bij een kinderdiëtist in Veenendaal. Ben je benieuwd wat een kinderdiëtist voor jouw kind kan betekenen? Lees dan verder.

Allergie of intolerantie

Bij een allergie of intolerantie kan de diëtist samen met jou en je kind gaan kijken naar alternatieven. Zo kan je samen een mooi eet plan samenstellen die aangepast is op jouw eetbehoeften. Zo weet je zeker dat je niks tekort komt door je allergie of intolerantie. De diëtist zal goed weten hoe je het product waar je niet tegen kan het beste kan vervangen, zodat je kind ondanks de allergie optimaal kan functioneren.

Overgewicht

Overgewicht onder kinderen komt helaas steeds vaker voor. Gelukkig is het bij een kind makkelijker te verhelpen. Het lichaam is nog jong en kan dus over het algemeen een stuk makkelijker gewicht kwijtraken dan iemand op een oudere leeftijd. Het is wel heel belangrijk de hulp van een diëtist in te schakelen als je kind overgewicht heeft, zo kan je samen zo snel mogelijk aan de slag met een nieuw eet plan.

Ondergewicht

Ondergewicht komt helaas ook voor bij kinderen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Sommige kinderen verliezen nu eenmaal heel snel gewicht, anderen houden helemaal niet van eten of bij sommigen zit er een eetstoornis achter verschuilt. Wat de reden ook is, het is bij ondergewicht altijd een goed idee om naar een diëtist te gaan. Een diëtist weet precies wat jouw kind nodig heeft om aan te sterken. Als er veel diepere problemen achter het ondergewicht zitten is het ook verstandig een afspraak te maken bij een psycholoog.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *