Belangrijke tips voor het werken met een kind met speciale behoeften

 

Omdat veel gemeenschappen en organisaties hun licht zijn gaan werpen op de kinderen met speciale behoeften, openen er ook veel kinderopvangfaciliteiten voor deze kinderen. Kinderopvang voor kinderen met een beperking is geen gemakkelijke taak. Veel mensen proberen genereus vrijwilligerswerk te doen om deze kinderen te helpen slagen in het leven, maar ze hebben niet de expertise op het gebied. Hier zijn enkele tips die je moet volgen als je te maken hebt met een kind met een handicap:

 

Interactie

In plaats van ze te bombarderen met vragen, zou je moeten proberen om een ​​beleefd gesprek met ze te beginnen. Je moet jezelf eerst voorstellen en uitleggen hoe je het kind kent. Afhankelijk van de behoeften moet je mogelijk de hand van het kind vasthouden of elkaars gezicht aanraken om het kind op zijn gemak te stellen. Dan kun je proberen een spel te spelen of een activiteit met ze uit te voeren. Leg het spel of de activiteit van begin tot eind uit aan het kind. Probeer oogcontact te maken met het kind.

 

Observeren

Alle kinderen zijn verschillend van elkaar. Sommige zijn expressief, terwijl andere zich niet zo goed kunnen uitdrukken. Probeer in het geval van introverte kinderen hun acties te observeren, zodat je tekenen van ongemak kunt opvangen. Onthoud dat het gedrag van de kinderen ook communicatie is. Als je niet begrijpt wat het kind ervaart, vraag dan hulp aan de ouders van het kind.

 

Flexibel zijn

Sommige mensen zijn star in hun manier van lesgeven of omgaan met kinderen. Ze proberen hun gedrag niet te veranderen om dat ene kind zich op zijn gemak te stellen in de groep. Maar onderwijzen is het proces van het uitleggen en onderwijzen van dingen aan andere mensen door verschillende methoden te gebruiken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *